Nowa kanapka w Popeyes

i

Autor: mat.pras

kulinarne

Nowa kanapka w Popeyes. Fast Food z sezonowym menu może zaskoczyć

2024-11-29 8:20

Fast food z wersją sezonową, zależną od pór roku i dostosowaną do potrzeb żywieniowych w danej szerokości geograficznej? Popeyes w Polsce chce pokazać, ze to może się udać. Nowa filozofia na rynku się sprawdzi? Zobaczcie, co nowego w ofercie.

Nowa kanapka w Popeyes

To nowość w rozumieniu barów szybkiej obsługi. Popeyes chce wprowadzić nową jakoś i mówi, że ich mottem jest połączenie slow cooking i fast serving. Czy to możliwe? Na pewno krokiem w kierunku zrównoważonej kuch jest też pomysł na sezonowe menu. To rozwiązania, które znamy raczej z restauracji z wyższej półki i nie jest codziennością.

Od niedawna działająca w Polsce sieć Popeyes zapowiedziała sezonowe menu i pierwszą sezonową ofertę - Bacon&BBQ! To limitowana edycja produktów, które łączą dobrze znane składniki w nowych, pysznych kombinacjach. Ser, bekon i sos BBQ - i do tego znany w Popeyes soczysty kurczak w chrupiącej panierce rozgrzeje w chłodne dni i zaspokoi największy głód.

Sezonowe smaki Popeyes Bacon&BBQ

Oferta dostępna od 26 listopada przez co najmniej trzy miesiące.

Trójmiasto Radio ESKA Google News
Autor:

Z okazji premiery pierwszego sezonowego menu w Popeyes przygotowaliśmy dla klientów specjalne niespodzianki. Jak zawsze staramy się dostarczać dobre jedzenie i lubimy zaskakiwać. Oficjalnie z nowym menu ruszamy 26.11, ale już od 22 listopada użytkownicy naszej aplikacji będą mogli jako pierwsi spróbować nowości przed wszystkimi. . Dodatkowo przedpremierowo zaprosimy kilka osób z naszej społeczności na spróbowanie nowych produktów. Dla pierwszych testerów przygotowaliśmy specjalny, limitowany merch. - mówi Kamila Węcka, Marketing Manager, Popeyes Polska.

Wśród dań sezonowych Popeyes pojawią się:

  • Bacon&BBQ Sandwich - w wersjach Classic lub Spicy w cenie 26,95 z​,
  • Bacon&BBQ Wrap - w wersjach Classic lub Spicy​ w cenie 26,95 zł
  • Bacon&BBQ Supreme Fries​ w cenie 16,95.

Założony w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes® ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes® wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej.W minionych miesiącach goście mieli okazję spróbować 35 unikatowych pozycji z menu restauracji, w aż 150 wariantach. Największą popularnością niezmiennie cieszyła się kanapka Chicken Sandwich w różnych odsłonach, Frytki Cheese&Spring Onion Supreme Fries (z sosem serowym i świeżym szczypiorkiem) oraz shake o smaku kokosowym, czyli Coconut Premium Shake. Oprócz stałego menu i klasyków takich jak Chicken Sandwich, Chicken Tenders czy Cajun Fries, goście od niedawna mogą próbować też nowości w menu - skrzydełek i nuggetsów glazurowanych w sosach Voodoo, Bold BBQ i Cheese i limitowaną kanapką Voodoo Chicken Sandwich dostępną tylko w aplikacji. Od tego lata popularność zdobył również Lotus Biscoff Premium Shake.

GALERIA: Kolejka czekała od 5 rano. Byliśmy na otwarciu Popeyes w Gdyni

Pomorskie. Pierwszy śnieg w tym roku