- Słynna berlińska sieć burgerowni Burgermeister otworzyła swój pierwszy lokal w Polsce, zaskakująco wybierając Szczecin na debiut.
- Polska ma stać się drugim największym rynkiem dla Burgermeistera, z planami otwarcia do 40 lokali w ciągu kilku lat.
- Sprawdź, jakie burgery znajdziesz w menu i ile kosztują kultowe pozycje, które podbiły Berlin.
Marka, która w Berlinie dorobiła się statusu legendy, oficjalnie weszła do Polski. We wtorek, 28 października, w Szczecinie przy alei Wyzwolenia otwarto pierwszy lokal sieci Burgermeister. Polska jest pierwszym zagranicznym rynkiem, na którym pojawiła się ta kultowa sieć.
Burgermeister w Polsce. Gdzie otworzą się nowe lokale?
Otwarcie lokalu w Szczecinie to dopiero początek kulinarnej rewolucji. Przedstawiciele firmy nie kryją, że Polska ma stać się ich drugim największym rynkiem. Jak zapowiadają, w kolejce do otwarcia czekają już Wrocław, Warszawa i Gdańsk. Ambicje sięgają jednak znacznie dalej. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, w ciągu kilku lat w naszym kraju może działać nawet 40 lokali Burgermeistera.
Kultowe burgery z Berlina - ceny i menu
W szczecińskim lokalu dostępne jest pełne menu znane z Berlina. Ceny są porównywalne do innych popularnych sieci. Za klasyczny hamburger zapłacimy 22,40 zł, a za cheeseburger 22,90 zł. Bardziej rozbudowane propozycje, jak „Fleischmeister” czy „Meisterburger”, to wydatek 26,90 zł. Najdroższa pozycja – „Meister aller Klassen®” – kosztuje 28,90 zł.
Marka stawia na jakość – wołowina pochodzi z Irlandii, a bułki brioche są wypiekane każdej nocy i rozwożone do lokali. W menu znajdziemy też frytki (od 4,90 zł), milkshake’i (4,90 zł) i brownie (4,90 zł).
Lider z Niemiec planuje podbój Europy
Burgermeister to niekwestionowany lider na niemieckim rynku restauracji szybkiej obsługi. Jak podaje portal Investmap.pl, sieć jest numerem jeden w Europie w kategorii dostaw burgerów. Partnerem w Polsce została firma Pyszne.pl.
Po wejściu na rynek polski Burgermeister planuje podbój Wielkiej Brytanii, Czech, Hiszpanii i Szwajcarii.
Polecany artykuł:
