Izabela Janachowska od kilku lat jest ekspertką ślubną. Celebrytka prowadzi YouTubowy kanał "Wedding&Party Dream", gdzie podpowiada, jak zorganizować wesele i ślub marzeń.
Janachowska radzi - nie podawaj tego na weselu!
Weselne stoły uginają się od jedzenia i napoi. Są jednak dania, których lepiej nie serwować na ślubnym przyjęciu.
Na salony do nas wchodzi sushi. Tylko moment, moment. Jak sala robi to sushi i ja wiem, o której te sale wystawiają to jedzenie w bufety, albo te zakąski. To para dociera o 18 i już od 13 to jedzenie tam stoi
- mówi w rozmowie z Faktem Izabela Janachowska.
Ekspertka ślubna odradza dodawania do weselnego menu dań, które szybko się psują, m.in. tatary, sushi, wszelkie rzeczy surowe.
Te rzeczy nie mogą być, a nawet jeśli chcecie je podać, to nie mogą stać w tzw. bufetach, bo stoją tam bardzo długo i mogą się zepsuć
- dodaje Janachowska.
Spożycie nieświeżej ryby może skończyć się zatruciem pokarmowym. To w połączeniu z alkoholem daje mieszankę wybuchową.
Ponadto Janachowska ostrzega przed podawaniem produktów wysokouczelających czy potraw ciężkostrawnych.