Smażona cebulka - to idealny dodatek do wielu dań. Pasuje do zup czy sosów, ale także warto nią okrasić puree ziemniaczane lub purée z innych warzyw. Idelnie nada się także do różnego rodzaju mięs czy wędlin.
Dodajesz ten składnik do smażonej cebulki? Robert Makłowicz byłby dumny!
Każdy kucharz ma swoje tajemnicze sposoby, aby danie czy jakiś składnik było jeszcze lepsze i niemalże doskonałe. Nie inaczej jest ze smażoną cebulką. Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, zdradził, co warto dodać do cebulki smażonej na patelni. Będziecie zaskoczeni!
Dodajcie do smażonej cebuli odrobinę masła
– mówi cytowany przez Wprost.pl Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef. Jak podkreśla, ten prosty zabieg sprawi, że cebula pięknie się skarmelizuje oraz będzie miała wyjątkowy smak i aromat.
Jak podkreśla portal Gotujemy,pl, najlepiej kontrolować proces smażenia przy pomocy naszych wrodzonych narządów – oczu i nosa. Z czasem smażenia cebula robi się słodsza, o lekko karmelowym aromacie i traci na objętości. Warto pamiętać, że cebula łatwo się przypala, ale wystarczy utrzymywać pod nią średni płomień i mieszać często.