Chleb w lodówce – czy tak można? Głos zabrała ekspertka

i

Autor: Pixabay.com, Instagram

kuchnia

Chleb w lodówce – czy tak można? To musi wiedzieć każdy! Ekspertka zabrała głos

2023-12-26 14:50

Odwieczne pytanie - czy chleb można trzymać w lodówce? Choć to pytanie wydaje się banalne, do najprostszych nie należy. Ekspertka na temat żywności i influencerka Lora rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Użytkowniczka Instagrama lorafied prowadzi konto na Instagramie, gdzie dodaje treści dotyczące jedzenia. Wśród nich znajdziemy m.in. sposoby na oszczędności.

Gdzie trzymać chleb? Ekspertka rozwiewa wątpliwości

W jednym z nowych filmów Lora radzi, gdzie trzymać popularne produkty żywnościowe. Jak mówi, cebula, czosnek, pomidor, oliwa nie powinny być trzymane w lodówce.

Co z chlebem? Najlepiej przechowywać go w chlebaku, aby pieczywo zachowało swoją świeżość i lekkość. Jeśli chcesz, aby utrzymał swoje właściwości na dłużej i nie musisz od razu jeść chleba, to włóż go do zamrażalki. Dzięki temu zatrzymuje się rozwój drobnoustrojów odpowiedzialnych za gnicie.

Nasz jest zawsze w zamrażarce, od chwili, gdy wracamy do domu ze sklepu

- mówi Lora.

Pieczywo w lodówce może czerstwieć dwa razy szybciej niż w pokojowej temperaturze.

Ceny nad morzem. Gdynia: lody, gofry, ryby i inne lokale gastronomiczne [GALERIA]

Chleb po 10 złotych? Apokaliptyczna wizja eksperta