Użytkowniczka Instagrama lorafied prowadzi konto na Instagramie, gdzie dodaje treści dotyczące jedzenia. Wśród nich znajdziemy m.in. sposoby na oszczędności.
Polecany artykuł:
Gdzie trzymać chleb? Ekspertka rozwiewa wątpliwości
W jednym z nowych filmów Lora radzi, gdzie trzymać popularne produkty żywnościowe. Jak mówi, cebula, czosnek, pomidor, oliwa nie powinny być trzymane w lodówce.
Co z chlebem? Najlepiej przechowywać go w chlebaku, aby pieczywo zachowało swoją świeżość i lekkość. Jeśli chcesz, aby utrzymał swoje właściwości na dłużej i nie musisz od razu jeść chleba, to włóż go do zamrażalki. Dzięki temu zatrzymuje się rozwój drobnoustrojów odpowiedzialnych za gnicie.
Nasz jest zawsze w zamrażarce, od chwili, gdy wracamy do domu ze sklepu
- mówi Lora.
Pieczywo w lodówce może czerstwieć dwa razy szybciej niż w pokojowej temperaturze.