Pizza ze smalcem i rybą? Takie rzeczy tylko w naszej redakcji!

i

Autor: materiały redakcji

Pizza ze smalcem i rybą? Takie rzeczy tylko w naszej, trójmiejskiej redakcji!

2023-02-09 10:40

Pizza z ananasem czy bez to już żaden spór! Smalec czy Sandacz? O tym się dyskutuje w Trójmieście. I choć niektórzy mogą sobie nie wyobrażać tego połączenia, nam przypadło do gustu! Z okazji Dnia Pizzy naszą redakcję odwiedził Przemysław Szkudlarek, mistrz w tym temacie. Zobaczcie sami!

W lipcu ubiegłego roku startował na Olimpiadzie z pizzy Neapolitańskiej, gdzie został wicemistrzem świata w kategorii per gourmet, w Dzień Pizzy postanowił zrobić dla nas to, co lubimy najbardziej!

Przemysław Szkudlarek, bo o nim mowa, nie przypadkowo nazywany jest jednym z najlepszych pizzaiolo na świecie! Przekonaliśmy się o tym na własnych podniebieniach!

Pizza z rybą? Puszka tuńczyka to „wersja bieda”, my rozsmakowaliśmy się w Sandaczu, a to dopiero początek kulinarnych podróży!

Niektórzy z nas sceptycznie podeszli do tematu smalcu, ale do odważnych świat należy. Bez dwóch zdań, to nasz redakcyjny faworyt wśród pizz.

Żeby nie było tak łatwo i przyjemnie, taką pizzę trzeba było najpierw… zrobić. Było to jednak inne wyrabianie, niż to, które praktykujemy w domach. Głodni tego dnia nie wyszliśmy z redakcji :)

Przemysław Szkudlarek, gdańszczanin, na co dzień pracuje w restauracji Mąka i Kawa w Galerii Metropolia. 

Sonda
Twoja ulubiona pizza to...
Jak powstaje mistrzowska pizza? Wojciech Madyś | Tak trzeba żyć #21 Eska Rock