W lipcu ubiegłego roku startował na Olimpiadzie z pizzy Neapolitańskiej, gdzie został wicemistrzem świata w kategorii per gourmet, w Dzień Pizzy postanowił zrobić dla nas to, co lubimy najbardziej!
Przemysław Szkudlarek, bo o nim mowa, nie przypadkowo nazywany jest jednym z najlepszych pizzaiolo na świecie! Przekonaliśmy się o tym na własnych podniebieniach!
Pizza z rybą? Puszka tuńczyka to „wersja bieda”, my rozsmakowaliśmy się w Sandaczu, a to dopiero początek kulinarnych podróży!
Polecany artykuł:
Niektórzy z nas sceptycznie podeszli do tematu smalcu, ale do odważnych świat należy. Bez dwóch zdań, to nasz redakcyjny faworyt wśród pizz.
Żeby nie było tak łatwo i przyjemnie, taką pizzę trzeba było najpierw… zrobić. Było to jednak inne wyrabianie, niż to, które praktykujemy w domach. Głodni tego dnia nie wyszliśmy z redakcji :)
Przemysław Szkudlarek, gdańszczanin, na co dzień pracuje w restauracji Mąka i Kawa w Galerii Metropolia.