Lepienie pierogów to dla ciebie udręka? Znamy lepszy sposób. Ten patent to prawdziwy HIT!

i

Autor: pixabay

Kuchnia

Lepienie pierogów to dla ciebie udręka? Znamy lepszy sposób. Ten patent to prawdziwy HIT!

Z mięsem, kapustą i grzybami, a może z twarogiem? Wszystkie są pyszne i najchętniej jedlibyśmy je niemal codziennie. Jednak ich lepienie może odstraszyć. My znamy lepszy sposób na ich przygotowanie. Gdy go wykorzystasz, pierogi będziesz jadł znacznie częściej!

Lepienie pierogów to czasochłonna czynność, dlatego tak rzadko je przygotowujemy. Z pomocą jednak przychodzi inny sposób ich przyrządzania. Rolowane pierogi pochodzą z Bałkanów i są pyszne. A przygotujesz je bardzo szybko.

Tomasz Strzelczyk, uczestnik programu MasterChef i prowadzący kanał na YouTube „Oddasz Fartuch” pokazał, jak przygotować pierogi rolowane z mięsem. Lecz w taki sam sposób możemy zrobić pierogi z każdym innym farszem.

Składniki

farsz:

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 250 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml bulionu lub rosołu
  • sól, pieprz do smaku

ciasto :

  • 250 g maki pszennej
  • 120 ml letniej wody
  • 1 jajko szczypta soli

Wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na nie równomiernie farsz, zwinąć i pokroić. Tak przygotowane porcje należy podsmażyć i obgotować. Prawda, że proste?

Piosenki, które Justin Bieber napisał dla innych artystów