Z pewnością, podobnie jak inne święta organizowane w obiektach przy ul. Wójta Radtkego 4, także to będzie cieszyć się dużą popularnością. Impreza rozpocznie się o godzinie 10:00 i ma potrwać cztery godziny.
W tym czasie odbędą się warsztaty – nie tylko kulinarne. Będzie można podszkolić się w fotografii, czy też spróbować swoich sił w malarstwie lub ceramice. Część z zajęć ma być prowadzona w samych halach, niektóre przed nimi, a nawet w ich podziemiach.
Oczywiście gros z atrakcji ma być związanych z kulinariami. Jednymi ciekawszych punktów będą te związane z przyrządzaniem dań ze składników dostępnych na stoiskach znajdujących się w Halach Targowych. Choć, zgodnie z zapowiedzią, będą także takie bardziej historyczne. W ich trakcie uczestnicy będą mogli poznać tajniki dawnej kuchni kaszubskiej.
Polecany artykuł:
Jak informują organizatorzy Święto Hal to propozycje działań kreatywnych związanych ze sztuką i dizajnem.
Święto Hal Targowych w Gdyni 2024. Szczegółowy program.
- 10.00- 10.20 „Historia Hal” - powitanie - Arek Brzęczek (przed Halą Łukową- pod zegarem);
- 10.00- 12.00 „Woreczki na owoce i warzywa”, prowadzenie: Lilki Szpilki- Agnieszka Nowicka, Hala Łukowa- hol główny (ZAPISY)
- 10.00-12.00 „Ceramika dla każdego", prowadzenie: Jaskółka, Start: Hala Łukowan - główny hol;
- 10.30- 11.30 Pokaz kulinarny „Placki zero waste” prowadzenie: Atelier Smaku - Jola Słoma & Mirek Trymbulak, Hala Łukowa (przed Halą Łukową- pod zegarem);
- 11.00- 13.00 Fotospacer ze Studiem FRAMES, prowadzenie: Marzena i Maurycy Śmierzchalscy, start: Hala Łukowa (zbiórka pod zegarem);
- 11.40- 12.30 Pokaz kulinarny „Dawniej na Kaszubach", prowadzenie: Borowa Ciotka;
- 12.00- 14.00 Warsztaty „Moja szuflada jest tacą”, prowadzenie: Karuzela Pasji- Elżbieta Konieczna, Hala Łukowa - główny hol;
- 12.00-14.00 Warsztaty malarskie z Magdaleną Wolsztyl, podziemie pod Halą Płaską, box. 319,320;
- 12.40- 13.40 Pokaz kulinarny (przed Halą Łukową- pod zegarem);
- 13.40- 14.00 Opowieści kupców i sprzedawców z Hali Targowej w Gdyni „Przepisy i ciekawostki”.
Źródło: Gdynia.pl