Przed nami Święta Bożego Narodzenia, a co za tym idzie - wielu z nas będzie przygotowywało potrawy na wigilijny stół. Bez nie wielu nie wyobraża sobie świąt bez ryb. Niestety, ich smażeniu towarzyszy specyficzny zapach, z którym trudno sobie później poradzić.
Jak radzi Pyszności.pl, Istnieje pewna aromatyczna mikstura, która skutecznie przyćmi zapach smażonej ryby. Twoi goście nawet nie zorientują się, że kilkanaście minut wcześniej na patelni znajdował się smażony karp lub inna ryba. O jakiej mieszance mowa?
Na początku weź garnek i zagotuj w nim wodę. Kiedy zacznie wrzeć, dodaj do niej goździki, szczyptę cynamonu oraz gałązkę świerku. Od razu po tym wrzuć pokrojoną pomarańczę i cytrynę. Całość gotuj na wolnym ogniu. Po chwili poczujesz fantazyjny aromat, który wypełni cały dom. Nikt nawet się nie zorientuje, że wcześniej smażyłeś rybę i w kuchni śmierdziało tłuszczem.
- czytamy.
To nie tylko sposób na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu ale ja wprowadzenie prawdziwej magii świąt za sprawą świątecznych składników.