Domowe sposoby na wielkanocne pisanki

Domowe sposoby na wielkanocne pisanki

Źródło: Olga Reszke
Czerwona kapusta

Czerwona kapusta

Gotowana czerwona kapusta daje intensywny fioletowy kolor. Wystarczy gotować ją w wodzie przez około godzinę, a następnie dodać jaja i gotować przez kolejne 15-20 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Cebula

Cebula

Cebula daje delikatny brązowy lub czerwony odcień. Wystarczy gotować ją w wodzie przez około godzinę, a następnie dodać jaja i gotować przez kolejne 15-20 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma dodaje jajkom piękny, intensywny żółty kolor. Wystarczy dodać łyżeczkę kurkumy do gotującej się wody i gotować jaja przez około 10-15 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Buraki

Buraki

Gotowane czerwone buraki dają jajkom intensywny czerwony kolor. Wystarczy gotować je w wodzie przez około godzinę, a następnie dodać jaja i gotować przez kolejne 15-20 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Sok z malin

Sok z malin

Sok z malin można użyć do barwienia jajek na różowy kolor. Wystarczy zanurzyć jajka w soku i pozostawić na kilka godzin lub przez całą noc w lodówce.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Kawa

Kawa

Napar z kawy nadaje jajkom brązowy kolor. Wystarczy gotować jajka w naparze przez około 15-20 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
szpinak

szpinak

Napar ze szpinaku nadaje jajkom zielony kolor. Wystarczy gotować jajka w naparze przez około 15-20 minut.

Źródło: Olga Reszke
Rozwiń
Powrót
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Domowe sposoby na wielkanocne pisanki
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email